A classe vam començar fent un comentari d'un poema sobre les impresores, que vam visualitzar a travès d'una presesntació de Power Point.
A partir de la seva observació vam extraure les característiques que és important que tingui la nostra presentació per tal que sigui el màxim eficient i comprensiva possible.
Aquestes són:
- Lletrea gran i coneguda
- Poc text
- Separacions del format de la lletra i els màrges
- Ús de colors suaus per al fons (el negre és trist i cansa la vista)
- Diferents colors per a les cites
- Diferents tamanys per enfatitzar
- Cada presentació serveix per a una finalitat concreta
En quant a les possibilitats que ofereix el Power Point com a eina educativa, ressalta el poder subratllar paraules, encerclar-les i pintar-les.
És important donar una finalitat diferent a la tradicional, que se centrava en l'ús de molt text, un seguit de punts, abús dels elements multimèdia, es llegeixen a les fosques habitualment, la lletra és excessiva i no facilita la seva lectura,apareixen temes dels quals no es parla, dura el mateix temps que el discurs,sempre s'utilitza la música, no creen emocions.
Com a ús diferent, les imatges poden sorprendre, ser el suport d'un text, incloure-hi sons...
Una altra possibilitat és fer una presentació amb dos elements diferents, com una imatge, una sobre l'altra.
Les animacions es poden personalitzar:
"personalizar animación", el primer element el podem deixar normal, i el segon element el podem animar per exemple introduint "desvanecerse".
En quant a terminologia emprada, cal diferenciar entre les accions, que son les que fa l'usuari i on apareixen objectes, i les transicions que son els moviments d'imatge entre diapo i diapo, on no hi apareixen objectes.
Per a fer una interacció hem de clicar a "insertar acción" i "hipervínculo a la diapositiva posterior o última mostrada".
En referència ales propostes d'ús creatiu i multimèdia:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada